Bij Functional Body Kinesitherapie wordt u eerst grondig onderzocht, waarna een gepaste diagnose wordt gesteld. Aan de hand daarvan worden behandelingstechnieken toegepast om uw lichaam weer in balans te brengen. Daarnaast geven we u ook graag oefeningen op maat en bijkomend advies mee, bijvoorbeeld met betrekking tot uw houding.

De praktijk

Door onze state-of-the-art praktijkruimte en oefenruimte met een grote gamma aan cardio- en krachttoestellen, verleend onze praktijk zich tot de ideale setting voor cardiale, pulmonale en reconditionering patiënten. Dit, gecombineerd met onze expertise, zorgt ervoor dat Functional Body de perfecte plaats is voor uitgebreide, functionele revalidatie.

U kunt bij ons terecht voor…

- Reconditionering 

(hartfalen, obesitas, longaandoeningen,...)

- Postoperatieve revalidatie 

(prothesen, spondylodesen,...)

- Chronische aandoeningen 

(MS, ALS, Bechterew, Crohn,...)

- Rug- & nekklachten

- Manuele therapie

- Cupping

- Dry needling

- Sport- & Kinesiotaping

FAQ’s

Wanneer kan ik bij Functional Body terecht voor kinesitherapie?

U kan, op afspraak, elke dag bij ons terecht tussen 8u-21u.

Hoe maak ik een afspraak?

Dit kan op het volgende telefoonnummer: 0486/74.94.58.

Hoeveel kost een behandeling?

Een behandeling kost 22,26 EUR (sessie van 30 minuten). U krijgt hiervan het overgrote deel terugbetaald van uw ziekenfonds.

Komt u ook op huisbezoek?

Indien nodig, komen we op huisbezoek. Indien uw mobiliteit het evenwel toelaat, raden we sterk aan om naar Functional Body te komen. Daar hebben we immers een state-of-the-art behandel- en oefenruimte, die uw revalidatie enkel ten goede komt.

Kan ik makkelijk parkeren bij Functional Body?

Ja, we hebben een grote privé parking ter beschikking.

Hoe verloopt mijn eerste afspraak?

Om een optimale behandeling te kunnen garanderen wordt er in onze praktijk altijd uitgegaan van een goed anamnese gesprek en klinisch onderzoek. Hierbij staat uw probleemstelling centraal. Op basis van verzamelde gegevens wordt er een werkingshypothese opgesteld waarbij de gepaste behandeling wordt gestart.

Wat neem je best mee bij uw eerste afspraak?

·      Klevertje van de ziekenkas

·      Identiteitskaart

·      Voorschrift van de dokter

·      (Eventuele vorige verslagen of beeldvorming)

Voor meer vragen kan u ons altijd contacteren op: 0486/74.94.58

Social media

like-us-on-facebook

Instagram

youtube

Kalender

Nieuwsbrief
Joomla Extensions powered by Joobi

Referenties

Ik ken Christophe en Evie al enkele jaren. Ik deel met hen hun passie voor sport en gezondheid.
Zij waren er bij toen ik mijn eerste stapjes nam in het mountainbiken. 
Nu Christophe het mountainbiken op een lager pitje gezet heeft rijdt hij regelmatig een rit samen met mij. Pure fun uiteraard!
 
In de jaren dat ik bevriend ben met Christophe en Evie heb ik uiteraard ook al kennis gemaakt met Functional Body. Voor al mijn sportgerelateerde kwaaltjes kan ik bij hen terecht. Zo werd ik er al succesvol geholpen voor hielspoor in mijn voetzolen en voor lage rugpijn op de fiets. Momenteel staan we voor de grootste uitdaging tot op heden: de revalidatie van mijn schouderfractuur na een val met de mtb. Alles verloopt voorspoedig en ik twijfel er niet aan dat ook dit een succesverhaal wordt!
Wat mij vooral aanspreekt in de aanpak van Functional Body is niet gewoon de behandeling van de kwetsuur maar het aanpakken van het onderliggende probleem dat de kwetsuur veroorzaakt. Hoe doen ze dit? Alles draait rond balans en evenwicht. Is het lichaam in balans? Is er een evenwicht tussen de rechter- en linker lichaamshelft? Is er een evenwicht tussen kracht en mobiliteit? Via een gestandaardiseerd testprotocol word je lichaam getest om te kijken waar het probleem dat je lichaam in disbalans brengt zich situeert. Dit kan een mobiliteits- of krachtverschil zijn, of een combinatie van beiden. Daarop wordt er een gepersonaliseerd oefenprogramma opgesteld dat in verschillende fases het probleem aanpakt. Je traint niet enkel ter plekke bij hen maar je krijgt ook, indien gewenst en/of noodzakelijk, een gepersonaliseerd oefenprogamma mee om thuis of in de gym af te werken buiten je trainingen bij Functional Body. 
 
Voor mijn vragen over (sport)voeding kan ik ook bij hen terecht. Ook hier kan je rekenen op een persoonlijke aanpak. Ga je voor de ideale sportvoeding, een gezonder eetpatroon of gewichtsverlies: bij Functional Body weten ze wat te doen!
 
Het positivisme en enthousiasme dat Christophe en Evie uitdragen werkt beslist aanstekelijk. Je wordt er echt gemotiveerd en persoonlijk begeleid en dat maakt het verschil! 
 
Wat je doelstelling ook is (conditie opbouwen, gezondheid verbeteren, trainen voor een specifieke uitdaging, krachttraining, voedingsbegeleiding, figuurverbetering, enz.), bij Functional Body weten ze van aanpakken en je kan er zeker van zijn dat je er altijd een persoonlijke begeleiding op maat krijgt. Een programma opgesteld om jouw persoonlijke doelen te verwenzenlijken. Realistisch maar effectief. Ik raad dit voor iedereen aan. Twijfel niet, maak een afspraak. Ik garandeer je dat je er geen spijt van zal krijgen!!
 
 
 
Back to Top